Идеи за подпокривното пространство*

StudioM

Да, таванът – той често се използва за съхранение на стари мебели и ненужни вещи, но когато жилищната площ не достига, можем с малко фантазия и, в зависимост от решенията, с малък или по-голям ремонт, да го превърнем в уютно и приятно място за живеене. Това е ролята на интериорния дизайнер.
Основният проблем в таванските жилища или така наречените мансарди е загубата на значителни проценти от полезната жилищна площ в скосените пространства. Но добрият интериорен дизайнер ще ви предложи множество практични решения за пълноценното им използване. Там можете да сложите удобни шкафове и рафтове за съхранение или да разположите леглото:
 Но можем да се възползваме от необичайните форми и да ги подчертаем като акцент. 
Ако обновеното подпокривно пространство се използва за добавяне на спалня, то една част от него може да се използва  и за удобен дрешник:
StudioM
С  поставянето на такъв бляскав тапет не само ще създадете атмосфера на лукс, но и чрез рефлектиращите отблясъци визуално ще разширите пространството.
Неизползваният таван можем също така да превърнем в красива детска стая, наподобяваща светла палатка:
Inspire Your Home
И ако боядисаме горната половина на стените в по-светъл оттенък,  стаята ще изглежда значително по-просторна.
В новото таванско помещение можем да разположим и нашия домашен офис:
Или една нова уютна и елегантна стая като тази на снимката най-горе. А за да избегнем усещането за натиск от скосения таван, с интересен тапет с подходящ изглед можем да добавим визуална дълбочина на пространството.

pufikhomes
Но преди да се превърне едно неизползвано подпокривно пространство в уютна мансарда с много естествена светлина, разбира се, е необходимо подробно планиране с помощта на архитект и интериорен дизайнер, както и консултация със строителен инженер за необходимите конструктивни промени и ремонтни дейности.
                                                                       Теменужка Захариева
*материалът ми,във ФАКТИ.БГ 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis