Кухнята - какви материали да използваме?

Вариантите за самите шкафове и за плота са известни, но за кухненския гръб вероятно не сте се замисляли, че има и други възможности освен плочки. Можете да използвате ламината, който сте използвали за плот - стига да е високо качество и добра изработка:
Ето това между гранитния плот и горните шкафове е един много качествен ламинат - използвахме го при ремонта на едно малко ваканционно жилище.
Или по-интересен десен и цвят плочки, които да бъдат акцента във вашата кухня:
Dwell
В момента особено актуални са металните плочки:
И цветното стъкло. Но лесно можете да го замените с мозайка или стъклотапет в комбинация с техническия камък, от който е и плота на една от кухните в портфолиото ми:


Ако харесвате луксозното излъчване на мрамора, не забравяйте, че той лесно поема силно боядисващи течности и трябва да се обработи добре и да се пази. Ето една много елегантна кухня с мрамор като плот и гръб:
В случая има риск за стената отляво, която не е защитена дори и от мрамора. Но пък е красиво :) Явно това не е кухня, която се използва много. Аз бих удължила мрамора до нивото на прозореца.

Имайте предвид, че кухнята вероятно е едно от най-сложните за проектиране и изпълнение помещения в дома - там е особено важно всичко да бъде максимално точно, а материалите качествени. За да имате кухня, която да ви служи дълго и да я използвате с радост. За да се случи това, би било най-лесно да използвате услугите на опитен интериорен дизайнер и така да си спестите грешки и излишни разходи, защото всяка фирма-производител би ви предложила само това, с което разполага тя като материали и познания - т.е. да ограничи възможностите ви само до това и да ви убеди, че то е най-добро за вас.

Ако имате нужда от консултация или друга помощ за проектиране или ремонт на кухнята ви - обадете се!

Ако ви харесва - споделете:

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***