Кухнята - какво и как?

Кухнята е едно от помещенията у дома, които изискват максимално точно и много добре обмислено планиране и детайлен проект. Тук са особено важни също така и материалите - защото да дадете някаква примамлива сума за нова кухня, която догодина ще трябва да сменяте, едва ли е най-разумното решение.
Най-натоварената част от кухнята са плотовете - тук правим всичко и затова те трябва да са здрави, удобни и лесни за поддържане. 
Един от най-удобните за мен материали за кухненски плот е гранитът - той е здрав, не попива, лесно се поддържа и можете да го имате дълги години. Освен това има многобройни варианти и цветове, от които да избирате. И съвсем не по-малко важно - той няма нужда от кантове (както при ламинираните плотове), които да пазите да не се отлепят, може да бъде изрязан в каквато си поискате форма и да пасне добре на всяко място:
www..temzadesign.net
- това е продължението на кухненския плот, което минава зад пейката на трапезарията в този мой проект.
Но съвсем не по-малко важен и гърбът на плота - той не само предпазва стената, но и е много по-видим от плота и така оказва значително влияние върху вида на цялата кухня. Ето един пример:
Optical Illusion
bhg.com
В тази малка кухня гърбът на плота сякаш създава усещането за дълбочина и видимо увеличава площта - това е заради блясъка на плочките, коитосякаш отварят това малко пространство.


Ето още един вариант на гранит, но този път и като гръб на плота и част от малък кухненски остров:

С почти същите технически характеристики, но с еднородна структура, е композитният камък - той може да бъде избран от множество варианти, включително и такива, които частично пропускат светлината. А това дава възможност за много интересни проекти, които да направят кухнята ви уникална.
Композитният камък тук е с почти същия цвят като шкафовете
Много красиви са мозаечните гърбове за кухненски плот - те позволяват да се постигне стил и специално излъчване:
В тази кухня имаме съчетание на композитен камък за плотове и мозайка за гърбовете, която с цветовете си обединява всички останали цветове в помещението.
За останалите елементи на кухненския интериор ще говорим по-нататък. Ако имате въпроси или нужда от консултация, пишете ми!

freeemail2

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***