Тенденция 'пастели' и какво всъщност прави интериорният дизайнер

Пастелите в интериора влстават вече няколко години и си остават любима тенденция за повечето от нас. silai-collection
И това не е случайно - те ни създават спокойствието и радостта в заобикалящата ни среда у дома и навсякъде около нас и ние неусетно сякаш попиваме от нея.
source

Примерите са много, но тази рекламна снимка на нежните пастелни бродирани килими от серията SILAÏ на Charlotte Lancelot за GAN сякаш показва много ясно и концентрирано какво всъщност прави интериорният дизайнер - осигурява ни настроението, което искаме, усещането за благополучие и удобството на живот, за което си мечтаем.
Като гледа човек този изчистен интериор вероятно ще си помисли колко лесно би могъл всеки сам да го постигне. Да, но както всяко красиво нещо и той е резултат на задълбочени познания и усет за цветове, форма, баланс и хармония, както и за това как да се прилагат те на практика. 
Освен това интериорният дизайнер трябва да следи и познава добре работата на добрите продуктови дизайнери и пазара на продукти за интериора, за да може да подбере правилната комбинация от елементи, с които да създаде това усещане за хармония и радост. И накрая, трябва да подготви подходящата 'черупка', в която да ги постави - това са стените и пода на интериорното пространство.
Опитът, който всеки професионалист натрупва в процеса на работа и 'дизайнерското око за добрия дизайн и качество' съща са задължителна част от условията да се постигне такъв един изчистен и свеж дори и минималистчен интериор.  Но изброеното до тук, както и познанията за тенденциите и новостите съвсем не е всичко, за което ще се погрижи и ще ви посъветва добрият интериорен дизайнер - има още много съществени подробности, които са неразделна част от качеството на живота ни у дома!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***