Тапетите

Спорът кое е по-добро - боя или тапет - винаги ще продължава. Но факт е, че в момента тапетите отново набират огромна популярност. Не само защото много от тях вече се произвеждат така, че лесно да могат да се махнат, когато ни омръзнат, а и защото имат множество и най-разнообразни начини на приложение и възможности за силен ефект върху цялостния дизайн на една стая. Ето няколко от тях:

- правилният тапет може да помогне на една стая да изглежда по-голяма или да 'повдигне' оптично тавана й;


- чрез многобройните разновидности на пазара всеки може да избере този, който да му помогне да изрази своя собствен индивидуален стил и така да създаде атмосферата, отговаряща на неговата личност;






- тапетите могат да се използват и за скриване на някои несъвършенства или пък обратното - да подчертае някои архитектурни детайли;






- като продължение на горното - тапетът може да се използва само върху едната стена или само на тавана, а останалите да бъдат боядисани в координиран цвят;






- с тапетите могат да се облепят кухненските шкафове или вътрешността на гардероба, например, а остатъците да се сложат в рамки като акцент върху боядисана стена.












Изобщо възможностите, които тапетите предлагат са практически неограничени, включително и като заместител на плочките в банята или в кухнята. Ето един пример:

това е стъклотапет, покрит с устойчива боя.










Още примери можете да видите в моето портфолио

2 comments:

качествени плочки за баня said...

Поздравления за красивият апартамент, който сте създали.Всичко изглежда много изчистено и модерно, но в същото време е направен да бъде уютен и топъл, за да се чувства цялото семейство на сигурно място.Това се постига доста трудно.Снимките на кухнята ми направиха най силно впечатление, в това пространство сте съчетали много неща, но най вече сте помислили, кое къде ще ви бъде най удобно да поставите, а цветът освежава всичко и изглежда кухнята доста по - голяма. Този цвят тип корал е идеален, дори ще го открадна като идея признавам си.

trendoffice said...

Благодаря. На живо е по-добър, но нещо не се получиха добре снимките. За мен новото е използването на стъклотапета като средство за функционално разделяне на кухнята и трапезарията и обединяването на цветовете на двете помещения с негова помощ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***