Висша мода за интериора

Можем ли да имаме интериор, който да съответства на нашите модни пристрастия и на световните модни тенденции? Ето един лесен за реализация пример: моделът е от колекцията на Chloe Пролет 2010, а интериорът – на Kara Mann, компания за интериорен дизайн от Чикаго.
А какво още ще бъде модно тази година? Поне едно е сигурно: цветът на тюркоаза във всичките му красиви оттенъци ще се среща често, както по подиумите, така и в продуктите за дома, защото Pantone, компанията, известна със своята Pantone Matching System (PMS) – система за координиране на цветовете, използвана в много индустрии като бои, текстил, пластмаси - но и с ежегодните си прогнози за цветове на годината, го обяви за цвят на 2010.




Вдъхновяващи модели с тюркоазеното като акцент или преобладаващ цвят видяхме в пролетните колекции на повечето известни дизайнери (на снимките 3 модела от Жан Пол Готие) и в много от новите колекции мебели и текстил за дома (на снимките – новата колекция на Мисони за 2010 г; Ottoman, дизайн на Noé Duchaufour Lawrance за Ligne Roset; Sweet 16 Gervasoni, показани по време на парижкото изложение Maison et Objet и мебелния панаир в Кьолн през януари).


Това са само няколко примера, но ако искате да се радвате на продуктите и/или стила на любимите си модни дизайнери и у дома, пишете ми!freeemail2

А продължението на тази статия за връзката между Модата и интериорния дизайн можете да прочетете в другия ми блог - Design Commentator.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***