Тенденциите в обзавеждането тази есен












Още в началото на годината, цветът на ириса беше избран от Pantone за цвят на 2008. Лилавото 'властва' в интериорния дизайн и този сезон - независимо, че сме свикнали есента да ни напомня за топлите ръждиви цветове и уюта, който те създават. И според Decorati и според Elle Decor
лилавото като основен или като акцентен цвят ще продължава да бъде основната тенденция в обзавеждането и през следващите месеци.

























Друга основна тенденция е силното присъствие на сивото като неутралната основа, върху която се изгражда цветната схема на модерния интериор. "Сивото поема звездната роля в интериорния дизайн напоследък" се казва в една интересна статия за тенденциите в интериора във washingtonpost.com: "то е на стените, в тапицериите и на пода, а напоследък и в повърхностната обработка на дървото в мебелите".


И ако това ви изглежда трудно за реализация, оглеждайте се за текстови мотиви - в текстила за дома, в малките аксесоари като възглавнички или лепенки за стени.
Изречения, думи, букви, цифри и символи се използват за създаване на интересни графични мотиви, с помощта на които лесно можем да персонализираме стаята си или работното си пространство. Интересна тенденция, нали?












вляво - илюстрация от сп. Домино















No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***