Детската стая изисква най-много вдъхновение

Miliboo-blog
IKEA
Както и много фантазия, но също така и умение да се създават хармонични интериори, които са същевременно функционални и напълно безопасни за обитателите си. Не е лесна задачата да знаеш за всеки от използваните елементи в интериора доколко е безопасен - какво съдържа и доколко е устойчив на енергичността на децата. Това е задължителна част от познанията на добрия интериорен дизайнер, както и познаването на тенденциите и новостите на световния пазар, за да може да ви предложи най-доброто за инвестицията, която сте планирали.
Ето част от текста ми по тази тема, пубкликуван наскоро в Още за къщата: 
Според проучването на New York Housing and Vacancy в около две трети от семействата с две деца те споделят обща спалня. Психолозите смятат, че това е полезно за децата - така те се научават как да споделят, да общуват и да решават конфликти. 
От друга страна, важно е в общата стая да се обособят личните пространства за всяко от децата, докато достигнат възрастта, в която вече ще бъде необходимо те да имат собствена стая. Отделянето на лично пространство може да стане с преградни мебели, завеси и цялостната декорация - с красив тапет или различни, избрани от самото дете цветове за текстила и стените.
Стая за игра и занимания
Важна тенденция е също така, изискването при покупка на жилище, то да има пространство, което да може да се използва като т.нар. Playroom - стая за игри и занимания, в която не се спи.  Това разделяне на функциите е логично и независимо, че се отбелязва като тенденция в американско проучване за пазара на имоти, много скоро то вероятно ще се случи и у нас. Дори и да не разполагате със специално определено за такава цел помещение, винаги може да се предвиди поне част от помещение, което да се обзаведе подходящо, както можете да видите на примерите по-горе.  То може да се използва също и за всякакви творчески занимания. Например в кът от кухнята, където ще можете да наблюдавате децата, докато работите. Или просто да отделите една стена за рисуване.
Това разделяне на функциите има не само здравословна и психологическа функция, но представлява и удобство от гледна точка на поддържане и организация.
А ако имате нужда от консултация, идеи или цялостен проект за обновяването не само на детската стая, но и на цялото си жилище, офис или заведение - обадете се! Със сигурност мога да ви бъда полезна :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***