Тапети с бродерии и стъклени нишки*

Дните на обикновените тапети май вече са отминали. Дизайнерите вече се опитват да постигнат повече разнообразие като релеф, десен, материали и цялостен дизайн на това основно средство за ‘обличане’ на стените в интериора. Защото очевидно и клиентите търсят разнообразие и вече не покриват изцяло стените си с един и същ тапет, а търсят акцента, различието, възможността да изразят собствената си индивидуалност. Специалистите отХаусмайстер знаят това и имат информацията и квалификацията да помогнат на клиентите си да го постигнат.Тапети с бродерии и стъклени нишки
Новите тапети са по-сложни и многослойни и дори да са вдъхновени от дългогодишни традиции, те вече се създават с помощта на модерните технологии. Можете да имате изработен по поръчка тапет с принтирана ваша любима снимка или да използвате текстилен тапет, направен от екзотични нишки или от бамбук. Особено интересни са тапетите с цифрови бродерии, които позволяват използване на разнообразни мотиви.
Cross Stitch Wallpaper на Cusrhom
При тях с помощта на специални компютърни програми върху здрава хартия, която не може да се скъса от пробожданията на иглите с нишките, първо се печатат десените и върху тях се бродира с помощта на управлявани от компютър машини. Резултатът са многопластови красиви мотиви:

Но те, разбира се, са все още значително по-скъпи. И е удобно да се използват само върху едната от стените в интериора като специален акцент.
Ако искате да имате ефектни тапети с релефна текстура на една сравнително ниска цена, можете да използвате така наречените стъклотапети – тапети, изтъкани от стъклена нишка с най-различни релефни плетки. Те се отличават с много голяма здравина и могат да се боядисват до 10 пъти без да се налага да ги сменяте. Заради по-голямата си плътност те позволяват да се лепят без предварително шпакловане на стената. Съществуват и варианти, които са произведени специално за мокри помещения.

Като се използват различните модели и с помощта на различни бои бързо и лесно можете да създадете разнообразни комбинации така че да постигнете търсения индивидуален дизайн. Когато се боядисат с качествени бои, тези тапети могат също така лесно да се мият. А омръзнат ли ви, можете просто да ги пребоядисате.
Мой проект с два вида стъклотапети, боядисани с два различни цвята. Единият от тапетите е от тези, подходящи и за мокри помещения.
Теменужка Захариева

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis