Лесен ремонт на покрива

Сигурният покрив на един дом и буквално и като символичен смисъл е основна грижа за всеки човек. Наличието на такъв е гаранция за качеството на живота в този дом. И всеки от нас го знае. Но знаете ли, че е възможно да ремонтирате много по-лесно и по-бързо остарелия си покрив като направо върху него монтирате нов покрив от метални керемиди? И не само това - те могат да бъдат най-различни като цвят и стил и да ви гарантират индивидуалност и собствен стил на вашия покрив. Защото за металните керемиди се използват полимерни покрития, за които можете да изберете различни оттенъци на даден цвят:
Видове покриви 1

Видове покриви 8Но това съвсем не е единственото им предимство - те могат да изпълняват функциите си минимум 40-50 години. Със своите различни антикорозионни и цветни покрития покривите с метални керемиди са изключително устойчиви на корозия и не изискват никаква поддръжка, а цветовете им не избледняват с времето.

И са доста по-леки от традиционните: 1 кв. м. покрит с традиционни керемиди тежи около 50 кг докато 1 кв. м. покрив с метални керемиди е около 5 кг. А това съответно намалява и разхода по материали за носещата конструкция на покрива.

Естествено, металните керемиди са пожароустойчиви и устойчиви на резки промени във времето, но освен това се характеризират с по-добра енергийна ефективност - понеже отразяват повече слънчевите лъчи, отколкото други типове покриви, домовете с такива покриви са по-хладни през лятото. Така че, ако използвате климатична инсталация, разходите Ви за енергия ще бъдат значително по-ниски, а през зимата ще можете да си спестите повече от 20% от сметката за отопление.

Това е един модерен и красив вариант на защита на дома, който можете да реализирате за няколко работни дни, защото инсталацията на метални керемиди или метални профили за покриви е значителна по-лесна от традиционните. И сигурна и дълготрайна инвестиция. Но не по-малко важен е и фактът, че металните керемиди могат да приемат всякакви вид, форма и цвят и да направят Вашия дом уникален.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis