Бетонът в интериорния дизайн - наистина уникални възможности!


Свикнали сме с представата за използването на бетона в интериора главно за обществени интериорни пространства. Но този естествен материал позволява също така неподозирани възможности и за външни пространства, дори и за частни къщи, собствениците на които искат да имат уникално подово покритие.

Подробности можете да прочетете на адрес:
Декоративните бетонни подове - една нова възможност.
Става въпрос за
"т.нар. тънкослойни декоративни подови системи, наричани така поради малката си дебелина на полагане, в границите от 3 до 10мм. Едно от най-големите предимства на този вид декоративни покрития е това, че клиентът може да получи уникален под. Това се постига благодарение на различните техники на нанасяне и обработване и многообразието на цветове, постигано чрез специални химически реагиращи бои и оцветители. Основата, върху която се полагат тези покрития, задължително трябва да бъде бетон, стар или новоположен. Дълготрайността на тези тънкослойни покрития в голяма степен се предопределя от качествата и състоянието на основата."
(сн. по-горе)

Но новите възможности на бетона позволяват от него да бъдат направени и плотове, и кухненски мивки и, разбира се, камини.
Както можете да видите от снимките (от http://www.aceconcrete.com/), всичко зависи от фантазията на собственика и дизайнера на интериора.

И най-важното - не трябва да забравяме, че тенденциите в дизайна през последните години са насочени към естествените материали - бетон, дърво, камък.
С присъствието на дървото и камъка в интериора сме свикнали, а сега бетонът разширява невероятно кръга от възможности за уникалност на интериора на дома, заведението или офиса.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***